Categories
My Links

« I MAČKICE SE SPREMAJU ZA ZIMU! | VIJETNAMSKO mini PRASE! »

KAKO DA NAVIKNETE PSICA NA NOV DOM!
mojljubimac | 06 Novembar, 2009 00:11

Kada štene dovedete u stan, njegov novi dom, kutak, korpu..očekivano je da će ono, ma koliko odraslo cvileti(plakati) što je i logično jer štenetu nedostaje majka kao i braća i sestre. Mnogi dreseri preporučuju stavljanje budilnika pored šteneta kako bi otkucaji sata štene umirila, ali i flaša tople vode bi mogla da pomogne.To je savršeno prirodan način pozivanja majke za koju misli da je negde izgubio. To će nakon nekoliko večeri prestati, naročito ako preko dana bude dobijao puno pažnje i ljubavi od Vas. Najbolji način da osigurate svoj san noću je da polako počnete da ga ostavljate samogu toku dana.Tako će njegovo cviljenje noću biti sve manje i neće smetati ni Vama ni komšiji. 

Pokušajte sa trikom da ga ostavite samog u prostoriji i korpi(mestu) gde spava. Dok radite kućne poslove i štene cvili nemojte mu prilaziti. Tek kada prestane dodjite do njega, pomazite ga i u zavisnosti od starosti počastite nekom poslasticom, na taj način će štene steći utisak da ga nagrađujete za nešto što bi trebao da radi a ne da bi se izborio za vašu paznju. Za nedelju-dve, kada se štene privikne na vaš dom, spavaće mirno i spokojno u svojoj korpi. Nemojte napraviti tu grešku da mu dozvolite da spava sa Vama u krevetu,čak nijedanput,osim ako ne želite da mu to postane stalno mesto spavanja. Ako će živeti sa ljudima štene mora da nauči da ostane na svom mestu.Naravno ovde nije kraj. Dalje slede problemi poput samoće kada Vi izađete iz stana, pas počne da zavija na sav glas, počne da glođe stvari, skače...no o tome u nekom od narednih članaka.

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
markodr | 10 Novembar, 2009 01:24

Imam Simu iz srecnih ljudi,samo nije Sima nego Mona, kako je to dobar pas pa to je strasno posedujem je jedno 7 godina i nijednom je nisam vezao za povodac bas je poslusna, jedini problem kod tih lovackih pasa je u tome sto su alavi i nema sanse da neuzme ono sto vidi cak je jednom pojela i otrov onaj rozi za pacove pa sam je vodio veterinaru, pa je cale popizdeo kad je moro da plati za kera nekih 50eur

(no subject) [Reply]
mojljubimac | 10 Novembar, 2009 01:33

I ja sam imala "Simu" ali moj sima nije bio takav..mozda zato sto je bio muzijak ili zato sto smo mu davali ogromne koske koje bi duuuugo samo glodao...Mina je verovatno mlada...ali kao i čovek, i oni se na greškama uce..verujem da joj vise nece pasti na pamet da jede otrov..

Add Comment